TYR

TYR is vernoemd naar de mythische Noorse God TYR (hij is de krijger onder alle atleten). Het zwemmerk TYR vertoont de competitieve geest van sport en staat symbool voor moed en overwinning. Sinds de oprichting in 1985 heeft TYR gepassioneerd gewerkt aan het herdefiniëren van de nieuwe generatie wedstrijd-, vrijetijdsbadkleding en accessiores. Daarnaast neemt TYR continu de leiding in innovatie en stijl.

Zwemmerk voor zwemmers door zwemmers

TYR is ontworpen voor zwemmers, door zwemmers. Directeur Steve Furniss heeft deelgenomen aan twee Olympische Spelen (in 1972 heeft hij de bronzen medaille gewonnen op de 200m wisselslag en in 1976 was hij aanvoerder van het Amerikaanse Olympisch Zwemteam).

Steve Furniss en zijn broer Bruce (gouden medaille 200m wisselslag Olympische Spelen 1976) hebben samen deelgenomen aan de estafette met het de Olympische fakkel, tijdens de Olympische Spelen in 1996 en 2004.

TYR Aqua Shift

Voor de Olympische Spelen van 2004, heeft TYR de eerste wereldwijde gepatenteerde zwemtechnologie in badkleding ontwikkeld. Aqua Shift was getest gedurende ruim twee jaar op 's werelds meest geavanceerde onderzoeksbureau - het centrum voor onderzoek en ontwikkeling (CRESE) op speciale gebieden op de Universiteit van Buffalo. David Pendergast, Ph.D. heeft een uniek onderzoek uitgevoerd. Dr. Pendergast is een professor op de SUNY-Buffalo Universiteit en heeft zich ingezet voor het Amerikaanse zwem- / sport biomechanisme Ontwikkeling Centrum en het Amerikaanse Zwemsport Wetenschap Commissie.

De onderzoeksresultaten van CRESE tonen aan dat TYR Aqua Shift er voor zorgt dat er 10% minder weerstand is dan bij Speedo Fastskin. Ten opzichte van Speedo Fastskin II is er 4% minder weerstand.

TYR innovatie

Een andere innovatie van TYR is de speciaal ontworpen zwembril voor dames: de Femme T-72 (in 1992 genomimeerd voor de Innovatie Award).

TYR heeft de Techno Flex Goggle Series ontwikkeld. Techno Flex waren de eerste glazen die volledig van PVC gemaakt zijn.

TYR in Antarctica

TYR zwemkleding en zwembrillen zijn de eerste die in Antarctica gebruikt zijn. TYR was de eerste keuze van Lynne Cox ('s werelds meest buitengewone afstandzwemmer) en later werd TYR de trotse sponsor van deze zwemmer.

Lynne heeft ongeëvenaarde records gezwommen tijdens wedstrijden in het Engelse Kanaal, Cook Strait, the Strait of Magellan, Bering Strait, Kaap de Goede Hoop en werd de eerste man die een Engelse mijl in Antarctica zwom.

TYR Media

TYR stond in 1991 op de voorpagina van het Sports Illustrated Swimsuit Issue.

TYR heeft de bekende rode badpakken van "Baywatch" ontworpen, welke door alle acteurs in deze serie gedragen zijn.

TYR
Sorteren

     

TYR Avictor prelude jammer rood/wit/blauw heren Uitverkoop TYR Avictor prelude jammer rood/wit/blauw heren (APM6A-636)

De TYR Avictor prelude jammer rood/wit/blauw heren is geboren uit een samenwerking tussen experts uit de branche en de meest elite zwemmers uit de wereld. De snelste, meest innovatieve technische zwembroek van TYR. Deze door de FINA goedgekeurde zwembroek maximaliseert prestaties en geeft de atleet het ultieme voordeel ten opzichte van hun rivalen. Hydrosphere technologie werkt in harmonie met het natuurlijke vermogen van een zwemmer om de lichaamspositie in het water te optimaliseren. Baanbrekende technologie zorgt ervoor dat water de stof omringt, waardoor een zichtbaar hydrospherisch effect onstaat.

€285,-

€225,-

  uw voordeel €60,- (incl. BTW)

TYR Avictor prelude jammer zwart/multi heren Uitverkoop TYR Avictor prelude jammer zwart/multi heren (APM6A-004)

De TYR Avictor prelude jammer zwart/multi heren is geboren uit een samenwerking tussen experts uit de branche en de meest elite zwemmers uit de wereld. De snelste, meest innovatieve technische zwembroek van TYR. Deze door de FINA goedgekeurde zwembroek maximaliseert prestaties en geeft de atleet het ultieme voordeel ten opzichte van hun rivalen. Hydrosphere technologie werkt in harmonie met het natuurlijke vermogen van een zwemmer om de lichaamspositie in het water te optimaliseren. Baanbrekende technologie zorgt ervoor dat water de stof omringt, waardoor een zichtbaar hydrospherisch effect onstaat.

€285,-

€225,-

  uw voordeel €60,- (incl. BTW)

triathlon24.be België by Sanden
543 Reviews
Waarom Sanden?

Home | Merken > TYR

Print