Triathlon kleding

Zwemmen, fietsen en hardlopen, los van elkaar zijn het al uitdagende sporten zijn maar voor de échte die-hards zijn er ook uitdagende triathlons waarbij alle drie de sporten gecombineerd worden. Als triatleet kan je kiezen uit verschillende afstanden zoals de mini (voor kinderen), halve sprint (vanaf 12 jaar), Achtste, Kwart, Midden en Lange triathlons. Doordat de drie sporten gecombineerd worden is het extra belangrijk om je goed voor te bereiden. Want er is weinig tot geen tijd om je rustig om te kleden als je een toptijd wilt neerzetten. Daarbij kan de juiste triathlon kleding je een flink voordeel geven.

Lees verder

Triathlon kleding
Sorteren

     

1234...22

BTTLNS Gods trisuit Sibyna 1.0 Uitverkoop BTTLNS Gods trisuit Sibyna 1.0 (0217001-010)

Het BTTLNS Gods trisuit Sibyna 1.0 staat bekend om zijn combinatie van een uitstekend ademend vermogen met een dynamisch panel design. Het trisuit is uitgevoerd met een speciale coating, deze TRI coating gaat absorbering van water tegen en zorgt voor maximale prestatie. Maximaal comfort wordt verkregen door de tri-lite zeem die zorgt voor voldoende ondersteuning bij het fietsonderdeel maar voorkomt ook irritatie tijdens het zwemmen en lopen. Plat gestikte naden, BTTLNS art elastic leg grippers, Speed mesh panelen en 3 HydroAero zakjes zorgen voor maximaal comfort en prestatie tijdens de triathlon.

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€109,95

€59,95

  Je bespaart €50,- (incl. BTW)

Zone3 Aquaflo plus mouwloos trisuit zwart/rood heren 11% Korting Zone3 Aquaflo plus mouwloos trisuit zwart/rood heren (TS18MAQP108)

Het Zone3 Aquaflo plus mouwloos trisuit zwart/rood heren is ontworpen om je sneller te maken op alle drie de onderdelen, daarnaast is het trisuit ook heel comfortabel en beschikt hij over een uitstekende temperatuurregeling. De Aquaflo plus beschikt over een tri-lite zeem die weinig water op neemt en speciaal voor wedstrijde gemaakt is. Dankzij de Teflon coating die over het trisuit zit is de waterafstotend wat de weerstand in het water aanzienlijk verminderd

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€134,95

€119,95

  Je bespaart €15,- (incl. BTW)

Zone3 Aquaflo plus mouwloos trisuit zwart heren Uitverkoop Zone3 Aquaflo plus mouwloos trisuit zwart heren (TS18MAQP109)

Het Zone3 Aquaflo plus mouwloos trisuit zwart heren is ontworpen om je sneller te maken op alle drie de onderdelen, daarnaast is het trisuit ook heel comfortabel en beschikt hij over een uitstekende temperatuurregeling. De Aquaflo plus beschikt over een tri-lite zeem die weinig water op neemt en speciaal voor wedstrijde gemaakt is. Dankzij de Teflon coating die over het trisuit zit is de waterafstotend wat de weerstand in het water aanzienlijk verminderd

Gratis levering: 1-2 werkdag(en)

€134,95

€109,95

  Je bespaart €25,- (incl. BTW)

Zone3 Aquaflo plus korte mouw trisuit zwart heren Uitverkoop Zone3 Aquaflo plus korte mouw trisuit zwart heren (TS18MAQPS104)

Het Zone3 Aquaflo plus korte mouw trisuit zwart heren is ontworpen om je sneller te maken op alle drie de onderdelen, daarnaast is het trisuit ook heel comfortabel en beschikt hij over een uitstekende temperatuurregeling. De Aquaflo plus beschikt over een tri-lite zeem die weinig water op neemt en speciaal voor wedstrijde gemaakt is. Dankzij de Teflon coating die over het trisuit zit is de waterafstotend wat de weerstand in het water aanzienlijk verminderd

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€174,95

€134,95

  Je bespaart €40,- (incl. BTW)

Arena Carbon pro rear zip mouwloos trisuit oranje heren Uitverkoop Arena Carbon pro rear zip mouwloos trisuit oranje heren (AR1A565-35VRR)

De Arena Carbon pro rear zip mouwloos trisuit oranje heren is ontworpen voor elk onderdeel van de triathlon. Dit Trisuit is speciaal gemaakt voor de sprint en de short-distance wedstrijden. De Carbon pro trisuit is het gemaakt van de meest geavanceerde materialen, intelligence compressie en het gestroomlijnde ontwerp verhogen je snelheid en uithoudingsvermogen zowel op het land als in het water en strategisch geplaaste mesh-panelen houden je lichaamstemperatuur comfortabel op weg naar de finish.

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€399,95

€199,95

  Je bespaart €200,- (incl. BTW)

Arena Carbon pro rear zip mouwloos trisuit donkergrijs heren 10% Korting Arena Carbon pro rear zip mouwloos trisuit donkergrijs heren (AR1A565-35)

De Arena Carbon pro rear zip mouwloos trisuit donkergrijs heren is ontworpen voor elk onderdeel van de triathlon. Dit Trisuit is speciaal gemaakt voor de sprint en de short-distance wedstrijden. De Carbon pro trisuit is het gemaakt van de meest geavanceerde materialen, intelligence compressie en het gestroomlijnde ontwerp verhogen je snelheid en uithoudingsvermogen zowel op het land als in het water en strategisch geplaaste mesh-panelen houden je lichaamstemperatuur comfortabel op weg naar de finish.

Gratis levering: 1-2 werkdag(en)

€399,95

€359,95

  Je bespaart €40,- (incl. BTW)

Ironman trisuit front zip mouwloos extreme suit wit/blauw/rood heren Uitverkoop Ironman trisuit front zip mouwloos extreme suit wit/blauw/rood heren (IM7507-03/41)

Het Ironman trisuit front zip mouwloos extreme suit wit/blauw/rood heren is een goed trisuit voor de korte tot middel afstanden. Het mesh paneel op de achterzijde en de goede zeem zorgen voor een goede ventilatie en maken het suit extra comfortabel. Daarnaast beschikt de bodysuit over flatlock stitching (platte naden), rits aan de voorzijde en siliconen beengrijpers. Een goed triathlon suit voor een ongekend scherpe prijs!

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€149,95

€59,95

  Je bespaart €90,- (incl. BTW)

BTTLNS Gods ITU trisuit mouwloos zwart Nemesis 1.0 12% Korting BTTLNS Gods ITU trisuit mouwloos zwart Nemesis 1.0 (0219006-010)

Het BTTLNS Gods ITU trisuit mouwloos zwart Nemesis 1.0 is ontworpen met een halve YKK rits op de achterzijde en konform de ITU regels. BTTLNS heeft dit trisuit ontwikkeld met een CRE-UTR race stof op de voorkant en een zeer ademende MESH3D-EP op de achterkant. Daarnaast heeft dit trisuit een speciale behandeling ondergaan waardoor hij nagenoeg geen water absorbeert en super snel tijdens het eerste onderdeel is. Uitgevoerd met HydroSpeed zakjes en een italiaanse Tri-lite zeem, daardoor staat dit trisuit voor maximale snelheid en een uitstekend comfort tijdens lange afstanden.

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€159,95

€139,95

  Je bespaart €20,- (incl. BTW)

BTTLNS Gods ITU trisuit mouwloos wit Nemesis 1.0 Uitverkoop BTTLNS Gods ITU trisuit mouwloos wit Nemesis 1.0 (0219006-101)

Het BTTLNS Gods ITU trisuit mouwloos wit Nemesis 1.0 is ontworpen met een halve YKK rits op de achterzijde en konform de ITU regels. BTTLNS heeft dit trisuit ontwikkeld met een CRE-UTR race stof op de voorkant en een zeer ademende MESH3D-EP op de achterkant. Daarnaast heeft dit trisuit een speciale behandeling ondergaan waardoor hij nagenoeg geen water absorbeert en super snel tijdens het eerste onderdeel is. Uitgevoerd met HydroSpeed zakjes en een italiaanse Tri-lite zeem, daardoor staat dit trisuit voor maximale snelheid en een uitstekend comfort tijdens lange afstanden.

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€159,95

€109,95

  Je bespaart €50,- (incl. BTW)

BTTLNS Rapine 2.0 trisuit mouwloos zwart heren 12% Korting BTTLNS Rapine 2.0 trisuit mouwloos zwart heren (0219010-010)

De BTTLNS Rapine 2.0 trisuit mouwloos zwart heren heeft een aantal doorontwikkelingen ondergaan ten opzichte van zijn voorganger om pasvorm, aerodynamica en comfort te maximaliseren. Het trisuit maakt gebruik van CRE-UTR materiaal op de voorzijde, schouders en armen en een MESH3D-EP op het rugpaneel voor een perfecte vochtregulatie en aerodynamica. Het mouwloze trisuit heeft een zeer mooie pasvorm en is met zijn volledige YKK rits, italiaanse TRI-Lite zeem en FlatLock naden zeer geschikt voor lange afstanden. Daarnaast is het Rapine 2.0 trisuit uitgevoegd met 2 HydroSpeed zakjes op de rug welke erg plat aansluiten, schudden van inhoud voorkomen en hydrodynamisch zijn getest.

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€159,95

€139,95

  Je bespaart €20,- (incl. BTW)

Castelli Free Sanremo 2 trisuit korte mouwen wit/zwart heren 12% Korting Castelli Free Sanremo 2 trisuit korte mouwen wit/zwart heren (8620092-101)

De Castelli Free Sanremo 2 trisuit is op alle punten sneller dan zijn voorganger, in het water, op de fiets en tijdens de run. Het trisuit bestaat voornamelijk uit 2 stoffen, de Velocity Rev2 en Velocity mesh, die voor de perfecte balans tussen ademend vermogen, aerodynamica en bescherming tegen de zon zorgen. De KISS Tri-zeem biedt veel ondersteuning en zit super comfortabel op de fiets, terwijl je hem tijdens het hardlopen bijna niet voelt. De mesh achterzakken lijken op het eerste gezicht zeer klein maar dankzij de hoge rekbaarheid beide ze voldoende ruimte voor de hele race. Tip: houdt u er rekening mee dat de Castelli kleding kleiner dan normaal valt.

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€199,95

€174,95

  Je bespaart €25,- (incl. BTW)

Zone3 Lava long distance mouwloos trisuit zwart/wit heren 10% Korting Zone3 Lava long distance mouwloos trisuit zwart/wit heren (TS20MLTS101)

De Zone3 Lava long distance is speciaal ontworpen voor de lange afstanden en is daardoor voorzien van ontzettend veel kenmerken voor een geweldig comfort. De Lava collectie is meervoudig bekroond sinds de lancering in 2013 en we blijven deze collectie door ontwikkelen en verbeteren. We gebruiken de allerbeste Italiaanse en Franse materialen om comfort te verbeteren, water af te weren en de aerodynamica te optimaliseren. Comfort is erg belangrijk tijdens een run en daarom hebben we belangrijke verbeteringen aan de stof toegepast. Het lava pak profiteert van deze verbeteringen en dat zie je terug in de temperatuurregeling, het ademend vermogen op het bovenlichaam en de bewegings vrijheid.

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€274,95

€246,95

  Je bespaart €28,- (incl. BTW)

Zone3 Lava long distance FZ aero korte mouw trisuit heren 10% Korting Zone3 Lava long distance FZ aero korte mouw trisuit heren (TS20MLAS101)

De Zone3 Lava long distance FZ aero is speciaal ontworpen voor de lange afstanden en is daardoor voorzien van ontzettend veel kenmerken voor een geweldig comfort. De Lava collectie is meervoudig bekroond sinds de lancering in 2013 en we blijven deze collectie door ontwikkelen en verbeteren. Zone 3 gebruikt de allerbeste Italiaanse en Franse materialen om comfort te verbeteren, water af te weren en de aerodynamica te optimaliseren. Comfort is erg belangrijk tijdens een run en daarom hebben we belangrijke verbeteringen aan de stof toegepast. Het lava pak profiteert van deze verbeteringen en dat zie je terug in de temperatuurregeling, het ademend vermogen op het bovenlichaam en de bewegings vrijheid.

Tijdelijk uitverkocht, vraag naar de levertijd
Prijs op aanvraag

 

Zone3 Lava korte mouw trisuit heren 10% Korting Zone3 Lava korte mouw trisuit heren (TS20MLSS101)

De Zone3 Lava long distance FZ aero is speciaal ontworpen voor de lange afstanden en is daardoor voorzien van ontzettend veel kenmerken voor een geweldig comfort. De Lava collectie is meervoudig bekroond sinds de lancering in 2013 en we blijven deze collectie door ontwikkelen en verbeteren. Zone 3 gebruikt de allerbeste Italiaanse en Franse materialen om comfort te verbeteren, water af te weren en de aerodynamica te optimaliseren. Comfort is erg belangrijk tijdens een run en daarom hebben we belangrijke verbeteringen aan de stof toegepast. Het lava pak profiteert van deze verbeteringen en dat zie je terug in de temperatuurregeling, het ademend vermogen op het bovenlichaam en de bewegings vrijheid.

Gratis levering: 1-2 werkdag(en)

€288,95

€259,95

  Je bespaart €29,- (incl. BTW)

BTTLNS Typhon 2.0 trisuit korte mouwen zwart heren 11% Korting BTTLNS Typhon 2.0 trisuit korte mouwen zwart heren (0219008-010)

Het BTTLNS Typhon 2.0 trisuit korte mouw is vernieuwd en zorgt hierdoor voor een ultiem comfort op alle onderdelen van een triathlon. Het vernieuwde CRE-UTR materiaal op het voorpaneel, armen en schouders zorgt voor zeer hoge ademende eigenschappen, verbeterde aerodynamica en voelt zeer zacht op de huid. Uitgevoerd met een italiaanse Tri-lite zeem voor maximaal comfort tijdens lange afstanden op de fiets en die vrijwel niet te voelen is tijdens het zwemmen en hardlopen. Het trisuit is tot in de details afgerond met FlatLock naden (platte naden), Art-Elastische leg grippers, ZippCover, 2 HydroSpeed zakjes en Speed mesh panelen.

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€179,95

€159,95

  Je bespaart €20,- (incl. BTW)

BTTLNS Typhon 2.0 trisuit korte mouwen zwart/oranje heren Uitverkoop BTTLNS Typhon 2.0 trisuit korte mouwen zwart/oranje heren (0222001-121)

Het BTTLNS Typhon 2.0 trisuit korte mouw is vernieuwd en zorgt hierdoor voor een ultiem comfort op alle onderdelen van een triathlon. Het vernieuwde CRE-UTR materiaal op het voorpaneel, armen en schouders zorgt voor zeer hoge ademende eigenschappen, verbeterde aerodynamica en voelt zeer zacht op de huid. Uitgevoerd met een italiaanse Tri-lite zeem voor maximaal comfort tijdens lange afstanden op de fiets en die vrijwel niet te voelen is tijdens het zwemmen en hardlopen. Het trisuit is tot in de details afgerond met FlatLock naden (platte naden), Art-Elastische leg grippers, ZippCover, 2 HydroSpeed zakjes en Speed mesh panelen.

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€179,95

€129,95

  Je bespaart €50,- (incl. BTW)

BTTLNS Typhon 2.0 trisuit korte mouwen zwart/wit heren Uitverkoop BTTLNS Typhon 2.0 trisuit korte mouwen zwart/wit heren (0219008-120)

Het BTTLNS Typhon 2.0 trisuit korte mouw is vernieuwd en zorgt hierdoor voor een ultiem comfort op alle onderdelen van een triathlon. Het vernieuwde CRE-UTR materiaal op het voorpaneel, armen en schouders zorgt voor zeer hoge ademende eigenschappen, verbeterde aerodynamica en voelt zeer zacht op de huid. Uitgevoerd met een italiaanse Tri-lite zeem voor maximaal comfort tijdens lange afstanden op de fiets en die vrijwel niet te voelen is tijdens het zwemmen en hardlopen. Het trisuit is tot in de details afgerond met FlatLock naden (platte naden), Art-Elastische leg grippers, ZippCover, 2 HydroSpeed zakjes en Speed mesh panelen.

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€179,95

€129,95

  Je bespaart €50,- (incl. BTW)

Zone3 Activate plus momentum trisuit mouwloos heren Uitverkoop Zone3 Activate plus momentum trisuit mouwloos heren (TS21MACP106)

De Zone3 Activate plus trisuit is een belangrijk onderdeel van de triathlonwereld en heeft de reputatie om een product van zeer hoge waarde te zijn. Met de nieuwe Activate Plus collectie gaat Zone3 nog een stap verder door het gebruik van hightech wafelgaasstof op het achterpaneel en de print is volledig gesublimeerd om uw wedstrijden en trainingen nog meer leven in te blazen.

Gratis levering: 1-2 werkdag(en)

€119,95

€99,95

  Je bespaart €20,- (incl. BTW)

Zone3 Activate plus kona speed trisuit korte mouw heren 10% Korting Zone3 Activate plus kona speed trisuit korte mouw heren (TS21MACPS101)

De Zone3 Activate plus kona speed trisuit is gelanceerd na het overweldigende succes van de Momentum en Revolution prints. Om die reden heeft Zone3 besloten om het hele assortiment naar een hoger niveau te tillen. Met twee krachtige nieuwe prints is Zone3 klaar om een grote impact te hebben in 2021. Er is doorgebouwd op de Momentum reeks en heeft 2 “full-zip” versies toegevoegd om u als klant een grote keuze te bieden.

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€174,95

€156,95

  Je bespaart €18,- (incl. BTW)

Zone3 Activate plus tropical palm trisuit korte mouw heren 10% Korting Zone3 Activate plus tropical palm trisuit korte mouw heren (TS21MACPS103)

De Zone3 Activate plus kona speed trisuit is gelanceerd na het overweldigende succes van de Momentum en Revolution prints. Om die reden heeft Zone3 besloten om het hele assortiment naar een hoger niveau te tillen. Met twee krachtige nieuwe prints is Zone3 klaar om een grote impact te hebben in 2021. Er is doorgebouwd op de Momentum reeks en heeft 2 “full-zip” versies toegevoegd om u als klant een grote keuze te bieden.

Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

€174,95

€156,95

  Je bespaart €18,- (incl. BTW)

Trisuits

Een trisuit, ook wel triathlonpak genoemd, is één van de belangrijkste kledingstukken voor je triathlon. Je draagt deze namelijk tijdens alle drie de disciplines. De trisuits zijn zo ontworpen dat je deze kan gebruiken tijdens het zwemmen (ze kunnen zelfs onder je wetsuit), fietsen en hardlopen. Een van de voordelen van een trisuit is namelijk dat je geen omkleedtijd meer nodig hebt en daardoor een flinke voorsprong kan behalen.

Enkele voordelen van een trisuit zijn:

  • Géén omkleedtijd meer
  • Ze passen gemakkelijk onder je wetsuit
  • Ze nemen vrijwel geen water op door de snel drogende stof
  • Achterzakken voor sportvoeding / sportdrank
  • Siliconenband grippers voorkomen dat de mouwen en/of pijpen gaan schuiven.
  • De kleinere zeem zit tijdens het hardlopen niet in de weg.
  • Losse tri-tops kruipen niet omhoog

Tijdens een triathlon draagt vrijwel iedereen een trisuit. Je kan daarbij kiezen voor een trisuit (1-delig) of een tri-top gecombineerd met een tri-short (2-delig). De eerste geeft echter de voorkeur door het gross van de triatleten.

De trisuits komen als korte mouw en mouwloze variant. Afhankelijk van wat je fijn vindt en het weer kan je ervoor kiezen om te gaan voor een trisuit met korte mouwen of een trisuit zonder mouwen. De korte mouwen shirts bieden onder andere betere bescherming tegen de zon en zijn aerodynamischer op de armen. Mouwloze shirts bieden het voordeel dat de kans op schuurplekken onder de oksels minimaal is en ze zijn luchtiger. Daarnaast beschikken de trisuits ook over een ritssluiting deze zit veelal aan de voorkant maar bij sommige wedstrijden kan de organisatie een ritssluiting aan de achterkant verplicht hebben. Dit zien we vaker terug bij ITU (International Triathlon Union) wedstrijden.

Trisuits voor dames

Trisuits voor dames hebben een andere pasvorm dan de trisuits voor heren. Het is namelijk belangrijk dat de trisuit goed aangesloten zit op je lichaam voor een goede aerodynamica. Daarnaast zijn er verschillende trisuits voor dames verkrijgbaar met de rits aan de voorkant of achterkant. Ook de aanwezige zeem bij een dames trisuit is anders. Deze is namelijk smaller tussen de benen. Daarnaast is de pasvorm iets anders vanwege de bredere heupen en smallere taille. Als laatste kan je nog kijken naar de kleuren van de trisuit. De dames trisuits komen met een grote variatie aan verschillende kleuren. Houd je van een kleurtje? Dan kan je gaan voor een blauwe, groene of roze trisuit. Liever een subtieler trisuit? Dan kan je ook gaan voor een donkerdere kleur zoals zwart of donker blauw.

Trisuits voor heren

Voor de heren trisuits geldt dat ze een andere pasvorm hebben dan de dames trisuits. De trisuits voor heren zijn zo ontworpen dat ze perfect aansluiten op de anatomie voor mannen. Hierdoor heb je een betere aerodynamica tijdens je triathlons en ben je sneller. Ook voor de heren zijn er triathlonpakken zonder mouwen en trisuits met korte mouwen. Wil je écht opvallen dan kan je gaan voor een rood, blauw of geel pak. Liever wat subtieler? Ook dan zijn er tal van verschillende mogelijkheden qua kleuren en designs.

Waar moet je op letten bij een trisuit?

Wil je gaan voor de langste en meest uitdagende triathlons? Dan is het belangrijk om daar ook je trisuit en andere uitrusting op af te stemmen. Triathlon is immers een duursport. De duurdere trisuits zijn helemaal afgestemd op de veeleisende en professionele triatleet. Voor de triatleten die een zo comfortabel mogelijk pak willen voorzien van alle gemakken en de laatste innovaties. Zo bevatten deze high-end pakken een beter zeem, zijn aerodynamischer en comfortabeler.

1-delig of 2-delige trisuit?

Een trisuit kan een 1-delig pak zijn of een 2-delig pak. Vroeger werd een 2-delig pak meer gebruikt dan vandaag. Tegenwoordig dragen bijna alle triatleten een 1-delig pak.

Het voordeel van een 1-delig pak is dat aerodynamischer is omdat het uit een geheel bestaat. Daarnaast blijft het pak goed op zijn plek zitten en kan de broek niet per ongeluk afzakken of het shirt oprollen wat zorgt voor discomfort.

Het 2-delig pak bestaat uit een shirt en broek. Deze combinatie zag je vroeger meer dan nu. Een 2-delig pak is ideaal voor mensen die bijvoorbeeld een langere torso hebben, of een stuk breder aan de bovenkant zijn. Een los shirt vermindert hier de kans op trekken. Een ander belangrijk voordeel van een 2-delige trisuit is dat je er zeer gemakkelijk een toiletstop mee kan maken. Daar je een 1-delig trisuit bijna geheel tot je enkels / knieën moet laten zakken.

Korte mouw of lange mouwen bij een trisuit?

Er zijn mouwloze trisuits en trisuits met korte mouwen te verkrijgen. Elke variant heeft zo zijn voor- en nadelen. Een trisuit met korte mouwen zorgt ervoor dat aerodynamischer bent waardoor je kan besparen op wattage en dus efficiënter bent. Daarnaast kleed een trisuit met korte mouwen ook beter af en biedt het een betere bescherming tegen de zon op je schouders. De mouwloze trisuits zijn in vergelijking met de korte mouw trisuits comfortabeler omdat je meer bewegingsvrijheid hebt en betere vochtregulatie.

De kleur van je trisuit

Wil je de trisuit gebruiken in warmere landen? Dan kan je beter gaan voor een trisuit met een lichtere kleur, zoals wit. Zwart trekt bijvoorbeeld meer warmte aan. Daarnaast beschikken de trisuits ook over UV-bescherming.

De rits

In Nederland kan je vrijwel altijd gaan voor een trisuit met de rits aan de voorzijde. Een rits aan de voorzijde brengt voornamelijk gemak. Je kan deze namelijk zelf gemakkelijk openen en sluiten. Bij sommige triathlons, zoals de ITU triathlons, is een rits aan de achterkant vereist. Het openen of sluiten van een rist aan de achterkant is echter lastiger dan een rits aan de voorzijde.

Belangrijk om rekening mee te houden is dat dat de rits niet verder open mag dan 12cm omdat een ontbloot bovenlijf niet toegestaan is.

Naast de trisuits met rist aan de voorkant en achterkant zijn er ook nog trisuits zonder rits echter zal je deze niet tot zeer weinig tegenkomen tijdens een triathlon.

Startnummerband houd je nummer in het zicht

De startnummerband is een essentieel onderdeel als je meedoet aan een triathlon. Deze band doe je namelijk om ter hoogte van je middel (net zoals een riem) waar je vervolgens je startnummer aan kan bevestigen. Vroeger werd het startnummer vastgespeld aan de voorkant van je shirt, echter is vastspelden niet ideaal. Tijdens het fietsen is deze dan namelijk niet zichtbaar en zou je ‘m moeten omspelden naar de achterkant en voor het hardlopen weer naar de voorkant wat zorgt voor tijdsverlies.

Met een startnummerband kan je dus gemakkelijk je startnummer van de voorkant naar de achterkant draaien en vise versa. Daarnaast beschikt een goede startnummerband ook over elastische bandjes waar je sportvoeding zoals energiegels in mee kan nemen.

Chipband

Een chipband is een kleine band van neopreen stof die je om je enkel wikkelt. Hieraan bevestig je de tijdsregistratiechip. Als je meedoet aan een triathlon wordt namelijk je tijd exact vastgelegd. Een goede chipband zorgt ervoor dat deze niet in je been prikkelt.

Snelveters, bespaar tijd, strikken is niet meer nodig

Wil je nóg meer tijdswinst behalen? Dan kan je jouw schoenen ook voorzien van snelveters. Na het zwemmen wissel je namelijk naar je fietsschoenen en na het fietsen wissel je weer naar hardloopschoenen. Door snelveters in je schoenen te doen hoef je deze dus niet meer te strikken maar alleen aan te trekken.

Hulp nodig bij de keuze van je nieuwe triathlon kleding?

Wil je graag nieuwe triathlon kleding kopen? Maar ben je er nog niet helemaal uit welke kleding het beste bij jouw wensen en behoeften past? Dan helpen wij je graag verder bij al je vragen om tot de perfecte keuze te kunnen komen. Je kan onze triathlon specialisten bereiken via +32(0)78-484512 of stuur een e-mail. Je kan ook een bezoekje brengen aan onze winkel, in Volkel Nederland.

6.3
9/10 BTTLNS Startnummerband Keeper 2.0

De volgende dag in huis, zit erg fijn en werkt perfect... mijn conclusie; chapeau!

7/10 Castelli Free Sanremo 2 trisuit korte mouw zwart heren

Had eerst maatje M besteld, viel te klein uit. Mocht deze dan retourneren, en heb een ...

Bekijk alle Beoordelingen
Advies nodig?
Waarom Triathlon24?

Home | Triathlon kleding

Print

Triathlon24.be maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?